Десет година успешне мисије Радија „Слово љубве“

Десет година успешне мисије Радија „Слово љубве“
Десет година успешне мисије Радија „Слово љубве“
Десет година успешне мисије Радија „Слово љубве“
Десет година успешне мисије Радија „Слово љубве“

Обележена крсна слава и десетогодишњица рада Радија Слово љубве

Поводом великог јубилеја - десет година Радија Слово љубве, гласила Архиепископије београдско-карловачке, од 14. октобра 2019. године, празника Покрова Пресвете Богородице - славе Радија, до краја године биће емитовани нови циклуси емисија и репризе најзначајнијих изабраних емисије реализованих од почетка емитовања програма 2009. године.

Радио Слово љубве, на чијем је челу Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј у својству председника Управног одбора, емитовао је током претходних година више значајних серијала у сопственој продукцији: „Српски патријарси“, „Ктитори и задужбинари“, циклус емисија „Под знаком питања" посвећен Првом светском рату, серијал „Правни поредак у НДХ", затим „Тајне Београда", „Београдски ранохришћански мученици", „Теолошки погледи о Светом Максиму Исповеднику", „Разговори са академицима“, циклус дечјих емисија „Веронаутика“, затим „Вежбање и здравље"...

Гости Радија током претходних десет година били су високи представници Цркве, угледне личности јавног, научног и културног живота Србије, представници српске дијаспоре, САНУ...

Ове 2019. године Радио Слово љубве је поводом десетогодишњице постојања и великог јубилеја Српске Православне Цркве, 800 година аутокефалности, приредио и емитовао капитални серијал „Путевима Светих Отаца“ од 56 емисија, а ускоро почиње емитовање изузетног серијала посвећеног страдању Срба у 20. веку, као и својеврсне Школе црквеног појања, благодарећи којој ће слушаоци моћи да се упознају са историјатом, сврхом и праксом богослужбеног појања.

До краја године биће емитован избор из архиве Радија четвртком од 10 часова, почевши од 17. октобра 2019. године, као и у ванредним терминима о којима ће слушаоци бити благовремено обавештени. Посебно у наредној седмици, од 14. до 18. октобра 2019. године, са почетком у 15 часова, биће емитоване изабране емисије из архиве. Присетићемо се почетака рада Радија, драгих гостију, као и хронике значајних догађаја из живота Цркве о којима је Радио извештавао.

-Радио Слово љубве се захваљује слушаоцима, гостима и учесницима програма на заједничком раду, јер смо заједно стварали црквени медиј чија је мисија ширење Речи Христове и предања наше свете Цркве, усмеравање пажње на најдубље темеље наше вере сачуване кроз векове подвигом светих Божјих угодника и чување од заборава најважнијих тема од широког националног значаја за српски народ, поручује уредништво Радија Слово љубве.

-Посебно се захваљујемо архијерејским намесницима Архиепископије београдско-карловачке, свештенству и монаштву Архиепископије београдско-карловачке, а специјалну захвалност упућујемо и Верском добротворном старатељству са којим реализујемо емисију „Будимо људи“ посвећену потребитима, волонтерима и сарадницима ВДС-а, увек истичући труд свих који у оквиру овог црквеног тела неуморно, са великом пажњом и љубављу, помажу људима. Радио Слово љубве ће, као и досад, и у свом будућем раду посебну пажњу посвећивати ширењу Истине Јеванђеља, извештавању о животу Српске Цркве широм меридијана, посебно о животу угрожених епархија Српске Православне Цркве, пре свега Косова и Метохије, затим борби за очување српског језика и Ћирилице, ширењу хришћанских породичних вредности, поручује уредништво Радија Слово љубве.

Радио Слово љубве је обележио своју славу и десетогодишњицу оснивања и почетка емитовања програма молитвеном сабрањем у Вазнесењској цркви у навечерје празника Покрова Пресвете Богородице, 13. октобра 2019. године - фотогалерија.

Извор: Радио Слово љубве