Саопштење Информативне службе Епархије зворничко-тузланске

...Ако мене гонише, и вас ће гонити;ако моју ријеч одржаше и вашу ће одржати. Али све ће вам ово чинити због имена мојега, јер не познају Онога који ме посла. (Јн. 15.20-21)

Ријечи Господа Исуса Христа најавиле су гоњења хришћана кроз вијекове. Тако је било, јесте данас, и биће и у будуће све до другог доласка Господа Исуса Христа.

Новинарски посао јесте честито и поштено занимање али само ако га новинар, који прије свега треба бити истинољубив, правдољуб и богобојажљив, честито обавља у славу Имена Божијега а на објективну информисаност људи.

Ових дана били смо свједоци бјесомучних изношења неистина против Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског Господина Василија.

Намјера нам није да се упуштамо у било какву дискусију са наручиоцима и ауторима текстова који су објављивани у дневним новинама а који су тенденциозно писани против црквених великодостојника.

Свјесни да је Преосвећени Владика Василије изложен непотпуним, недореченим, ни једним доказом поткрепљеним осудама, морамо упитати: До када мислите обмањивати јавност неистинама? До када мислите писати јефтине памфлете који нису поткрепљени ни једним доказом осим злим намјерама наручиоца и аутора текстова?

Писати о некоме кога не познајете лично, чија дјела и видљиви пастирски рад никада видјели нисте значи писати без љубави и праве истине. Писати на основу раније изречених неистина значи правити још већу неистину!

„Ко има уши да чује нека чује" (Мт. 13,9).

Бијељина, 18.јануар

Информативна служба Епархије зворничко-тузланске