Саопштење за јавност Епархије будимљанско-никшићке поводом нових неистина

Поводом нових неистина које су ових дана изнете у јавност преносимо саопштење за јавност Епархије будимљанско-никшћике у целини:

Пошто су изјаве Дедејићевог портпарола ових дана добиле медијску подршку иако су пуне неистина и мржње, дужни смо да узнемиреним вјерницима Драговољића и Жупе никшићке, као и широј јавности упутимо ову поруку истине, мира и љубави.

Сваком разумном човјеку је јасно да се са изјавама пуним мржње, лажима и пријетњама не могу оснивати манастири као што то покушава и најављује портпарол распопа Дедејића.

Такође је већ свима јасно да распоп Дедејић, а ни и његов портпарол, нема никакве везе са Православном црквом јер је рашчињен и за свагда одлучен од Господа Бога Сведржитеља. Због тога смо дужни и пред Богом и пред народом да још једном позовемо сав православни народ Никшића, а посебно честите Драговољиће и Жупљане, да чувају своју вјеру и светиње, да се не одвајају од свога свештенства и да живе у међусобном миру и слози, а посебно да не иду за оним који не носи благослов и мир, него проклетство и анатему. Истовремено, позивамо све вјернике да заједно прославимо празник Рођења Пресвете Богородице на светим службама које ће богољубиво свештенство и монаштво служити у Жупском манастиру и у цркви Вазнесења Господњег у Драговољићима.

Извор: Светигора прес