Српска православна црквена општина Љубљана започела градњу културно-пастирског центра

Српска православна црквена општина Љубљана данас је започела градити културно-пасторални центар Љубљана. Грађевинске радове ће изводити предузеће СЦТ, којега је на конкурсу изабрала стручна комисија. Парох СПЦО Љубљана Перан Бошковић је приликом отварања радова на изградњи центра изразио задовољство, што је након вишегодишњих настојања коначно дошао и дан почетка градње центра, који ће бити намењен свим становницима Љубљане и шире регије. Сакупљање средстава за градњу центра наставиће се и у наредним мјесецима.

Средином јула 2008 Српска православна црквена општина Љубљана добила је грађевинску дозволу за градњу културно-пасторалног центра на Прешерновој цести у Љубљани ин на затворени конкурс позвала ужи крог извођача грађевинарских радова. Стручна комисија, у којој су били експерти из области грађевинарства и архитектуре, је за градњу културно-пасторалног центра избрала предузеће СЦТ. Изабрано предузеће је данас започело изводити радове на градњи културно-пасторалног центра.

Конкурс за избор извођача радова, који спадају у другу фазу реализације пројекта, биће изведем у наредним месецима а тачан датум конкурса овиси пре свега о темпу прилива средстава за градњу културно-пасторалног центра Љубљана. СПЦО Љубљана је уз помоћ вјерника и предузећа до сада сакупила 800 000 евра.

Културно пасторални центер Љубљана биће намјењен свим становницима Љубљане и шире регије у њему ће се изводити пасторалне и образовне дјелатности те културни догађаји. Посебан нагласак биће на потстицању међукултурног разумјевања и толеранције, како је приликом отварања радова нагласио парох СПЦО Љубљана Перан Бошковић: »Ово је велики дан, не само за СПЦО Љубљана, мене лично и све оне који су нас подржали на овом великом пројекту, већ и за све Љубљанчане који и те како осећају важност међукултурног разумјевања и толеранције. Зато се сви заједно искрено радујемо почетку радова на градњи нашег културно-пасторалног центра.«

Више информација: mediji@spco-lj.si.