Информативна служба
Српске Православне Цркве

21. јул 2005. године

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

Његово Високопреосвештенство Митрополит Црногорско- приморски Г. Амфилохије служио је јуче, уз саслужење, игумана Mанастира Високи Дечани Његовог Преосвештенства Епископа Липљанског Г. Теодосија и братије ове Свете Oбитељи, Свету Архијерејску Литургију у Манастиру Високи Дечани на Косову.

У току јучерашњег дана, Високопреосвећени Митрополит Амфилохије обишао је повратнике у селу Љевоша у близини Пећке Патријаршије. Обилазак Срба, повратника на Косово, Митрополит Амфилохије наставио је и данас обишавши села Брестовик и Сигу, надомак Пећи. Том приликом, Високопреосвећени Митрополит је повратницима уручио и симболичну помоћ, уз архипастирски благослов и жељу да истрају на путу повратка.

У поподневним часовима, Његово Високопреосвештенство Митрополит Амфилохије састао се са главнокомандујућим њемачких трупа КФОР-а за овај сектор, бригадним генералом Норбером Штиром. У току разговора било је ријечи о повратницима на Косово и Метохију, као и о њиховом опстанку и обавези КФОРА- а да им обезбиједи безбједност и нормалан живот на овим просторима.

Његово Високопреосвештенство Митрополит Црногорско- приморски Г. Амфилохије служиће сјутра, поводом Светог Великомученика Прокопија, Свету Архијерејску Литургију у Пећкој Патријаршији.

Данас се навршава 37 година од рукоположења Високопреосвећног Митрополита Црногорско- приморског Г. Амфилохија у чин јеромонаха.

Извор: Светигора прес, С.К.

Интернет презентација Српске православне цркве је доступна преко сервера у Калифорнији (донација Конгреса српског уједињења) www.spc.org.yu и www.serbian-church.net и сервера у Београду www.spc.yu (донација Беотел-а).

WAP Презентација wap.spc.yu


Copyright © 1999-2005 by
The Information Service of the Serbian Orthodox Church
11000 Belgrade
Kralja Petra I no.5
+381 11 3282 596
e-mail