10 година рада Радија СВЕТИГОРА

Светигора

Редакција Информативне службе Српске Православне Цркве честита браћи и сестрама из Радија Светигоре 10 година успешног рада са жељом да им Господ подари снагу да наставе свој богоугодни рад у корист наше Цркве и на радост свих нас. НА МНОГАЈА ЉЕТА!

Светом Литургијом коју је у Цетињском манастиру служило свештенство Митрополије црногорско-приморске и потом ломљењем славског колача запослени у Радију «Светигора» су 16. јуна 2008. године прославили крсну славу и десет година рада.

Светигора Славски колач преломио је Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије. Он је у краћем архипастирском слову благословио раднике Радија и присутне госте. «Данас је десета годишњица нашег радија, гласа који одјекује Црном Гором ево десет година. Мало је то вријеме и мали исјечак у односу на вјечност, али оно што је истина, чиме се свједочи истина, чиме се свједочи љубав према Богу и према људима и што открива доброту и милост Божју то, иако у кратком времену, урађа плодовима», рекао је Владика.

«Нека би Бог дао да се глас Радио-Светигоре и убудуће чује на славу Божју, на просвјетљење људи и на умножење љубави, добра, истине, праведности међу људима», казао је Владика.

Присутнима се обратио и директор Радија ђакон Предраг Шћепановић који је подсетио на историјат Радија и његову улогу у обнови литургијског живота у Црној Гори.

Слави Радија присуствовао је и директор Агенције за радиодифузију Абаз Бели Џафић.

Радио «Светигора» је почео да емитује програм на Духове 1998. године када је његов рад благословио и освештао његове просторије Његова Светост Патријарх Српски Господин Павле.

Извор: Митрополија црногорско-приморска - С.К./Р.В.