20. Скупштина православља у Дубровнику

У Дубровнику је отворена 20. Скупштина православља на којој ће се наредних дана више од 80 учесника из двадесетак земаља бавити питањем мултикултурног пројекта у многим земљама свијета и проблемом духовног идентитета народа. Организатор конференције је Епархија захумско-херцеговачка и приморска и Црквена општина Дубровник и први је значајнији међународни скуп Фонда јединства православних народа који се одржава у овом граду...

Конференцију "Резултати мултикултуралног пројекта модерне Европе и проблем духовног идентитета нација", у чијем раду учествује и делегација Народне супштине Републике Српске /РС/, отворио предсједник Међународног друштвеног фонда јединства православних народа Валериј Аркадијевич Алексејев из Москве.

Учесници скупа, који траје до 17. фебруара, су посланици националних парламената, научни и културни радници, теолози и богослови. У делегацији Народне супштине РС, која борави у Дубровнику, су потпредсједница парламента Сњежана Божић, те посланици Гордана Дукић и Споменка Стевановић.

Поздравне ријечи учесницима и гостима упутили су и Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије, представници католичке цркве и исламске вјерске заједнице.

Више од 80 учесника конференције из више од 20 земаља, посланика националних парламената, научних и културних радника, теолога и богослова, изнијеће своје виђење мултикултурног пројекта у многим земљама свијета о теми "Неки закључци мултикултуралног пројекта у савременој Европи и проблеми духовног идентитета народа", најавио је дубровачки парох Горан Спаић.
Дводневне сесије конференције одржаваће се у хотелу "Либертас - Риxос" у Дубровнику, а након завршетка посљедњег засједања, у сриједу, 16. фебруара у 17. 00 часова биће одржана конференција за новинаре.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка, Срна