27. јануар 2009. – Савиндан у Храму Светог Саве

Са благословомЊегове Светости Патријарха српског Г. Павла, Савидан, празник највећег српскогсветитеља и школска слава, и ове године ће свечано и молитвено бити прослављен уХраму Светог Саве на Врачару. Света Архијерејска Литургија биће служена у уторак,27. јануара 2009. године, са почетком у 9 часова у Цркви Светог Саве.

После СветеЛитургије, у 10.30 часова у Светосавском храму обавиће се свечани чин резањаславског колача као и пригодан програм. Чинодејствоваће, по благословуПатријарха српског Г. Павла, Његово Високопреосвештенство Митрополитцрногорско-приморски Г. Амфилохије и Његово Преосвештенство викарни Епископхвостански Г. Атанасије уз саслужење свештенства и ђакона Храма Светог Саве.

Прослави ћеприсуствовати ученици и наставници београдских школа, представници ВладеСрбије, Града Београда, Општине Врачар, црквени великодостојници, ктитори идобротвори Храма Светог Саве, чланови Друштва за подизање Храма Светог Саве наВрачару и друге угледне личности.

Позивамо Вас даприсуствујете Светој Литургији и ломљењу славског колача, и да заједно умолитви и радости прославимо велики српски и хришћански празник - Савиндан!

Извор: ХрамСветог Саве