47. Борина недеља у Врању

У организацији Управе града Врања и Књижевне заједнице ''Борисав Станковић'' из Врања, и ове године је одржана 47. '“Борина недеља'' са веома богатим садржајем и великим бројем посетилаца. Посетиоци су имали прилику да чују познате књижевнике, прозне писце, песнике, књижевне критичаре и тумаче књижевности из Србије.

На затварању 47. ''Борине недеље'', 29. марта 2013. године додељена је и награда ''Борисав Станковић'' двадесет трећем добитнику, господину Драги Кекановићу, за роман ''Вепрово срце''.

О награђеном роману говорили су председник жирија проф. др Александар Јовановић и уредник Српске књижевне задруге у Београду  Драган Лакићевић, а г. Радослав Павловић, саветник за културу Председника Републике Србије, изразио је задовољство што се дуги низ година, на овакав начин, одаје почаст великану српске књижевности Бори Станковићу.

Затварању угледне књижевне манифестације ''Борина недеља'' и додели награде присуствовао је и Његово Преосвештенство Епископ врањски Пахомије са свештенством.

Сутрадан, 30. марта 2013. године, Епископ Пахомије је примио у Епископском двору у Врању г. Драгог Кекановића, као и г. Радослава Павловића, гђу Бојану Величков, заменика градоначелника Врања, гђу Мају Ристић, члана Градског већа за културу, образовање, информисање и верска питања града Врања, г. проф. др Александра Јовановића и г. Мирослава Церу Михаиловића, програмског руководиоца и уредника Књижевне заједнице ''Борисав Станковић''.

Извор: Епархија врањска