49. број часописа „Дабар“

Из штампе је изашао 49. број часописа „Дабар“, часописа Митрополије дабробосанске, чије је уредништво и редакција у манастиру Светог Николаја у Добрунској Ријеци код Вишеграда.

Нови број „Дабра“ у уводнику доноси текст Митрополита дабробосанског Николаја под насловом „Свети Сава - духовни родитељ“, а ту је и текст „Напасти, невоље, несреће“, затим текстови „Пост“, „Домаћини“, „За слогу и јединство“, „О монаховању“, „Идемо тамо, где нам је колевка“, „О Исусовој молитви“, те текст „Православље у српским народним песмама“. „Дабар“ објављује и текстове под насловом „Срећа деце није у богатству које им родитељи остављају“, „Причешћивање“, „Пут ка спасењу“, „Шта значи одрећи се себе“ и „Хиљаду и тристо каплара“.

На дјечјим странама објављене су пјесме ученика основне школе из Рудог, као и поучне кратке  приче, а у прилогу „Дабров информатор“ су вијести из Митрополије дабробосанске. На колор странама, најновији „Дабар“ објављује фото-репортаже са видовданске свечаности освећења храма Светог великомученика Кнеза Лазара у Вишеграду, изграђеног у комплексу  Андрићграда, те јубилеја - двадесет година од оснивања Богословског факултета у Фочи.

Извор: Митрополија дабробосанска