850 година Немањиних задужбина

Радио Глас Православне Епархије нишке уживо ће преносити свету архијерејску Литургију из порте манастира Светог Николе у Куршумлији, као и културно-уметнички програм који ће се одржати после свете Евхаристије у недељу, 15. септембра 2019. године, у порти манастира.

Коментатор видео преноса свете архијерејске Литургије биће др Ивица Живковић, професор верске наставе из Ниша. Дирекат пренос (Live stream) бићe омогућен у недељу, 15. септембра 2019. године, од 9 часова путем јутјуб канала Радија Глас, фејсбук страница Православне Епархије нишке и Радија Глас, на сајту Радија Глас (radioglas.rs), као и на сајту Општине Куршумлија.

На централном обележавању 850 година Немањиних задужбина очекује се присуство  више архијереја Српске Православне Цркве, мноштво свештенства и монаштва и неколико хиљада верника, потврдио је Његово Преосвештенство Епископ нишки Г. Г. Арсеније на конференцији за новинаре одржаној 5. септембра 2019. године у порти манастира Светог Николе у Куршумлији.

Истог дана од 12 часова Културно-уметничко друштво Бата Лачковић из Куршумлије извешће свој репертоар. У оквиру програма биће приређен и концерт Данице Крстић, младе уметнице која је један од најупечатљивијих балканских етно-вокала. 

Више о централној прослави можете сазнати овде.

Извор: Радио Глас