Академија Светог Владимира потписала Споразум о сарадњи са Богословским факултетом у Румунији

На позив Његовог Високопреосвештенства Николаја, архиепископа Румунске Православне Архиепископије у Америци, отац др Џон Бер, декан Православне академије Светог Владимира отпутовао је у Букурешт ради потписивања Споразума о сарадњи између Академије Светог Владимира и Богословског факултета Универзитета у Букурешту.

Посету Румунској патријаршији, отац Џон Бер је отпочео у недељу о митару и фарисеју служећи свету Литургију у патријаршијском Саборном храму Светог Константина и Јелене. У недељу поподне, Патријарх румунски Данијел био је домаћин једног дужег састанка са архиепископом Николајем и оцем Џоном у Патријаршијском двору. Том приликом патријарх Данијел је даривао оца Џона напрсним крстом. Заузврат декан Академије уручио је Његовом Блаженству неколико књига и икону Светог Владимира на којој је представљена капела Света Три Јерарха при Академији. Отац Џон се захвалио Патријарху што је благословио пројекат сарадње богословских установа у Њујорку и Букурешту.

Овом приликом, отац Џон је нагласио да је споразум са Богословским факултетом Универзитета у Букурешту други по реду који је потписан ове зиме, подсећајући да је 12. фебруара потписан и званичан споразум са Богословским факултетом Универзитета у Београду са циљем да се оснује Српска академска кућа при Академији Светог Владимира.

У истом духу сарадње, сутрадан у Великој дворани Универзитета у Букурешту отац Џон је одржао семинар за професоре и студенте говорећи на тему „Becoming Human“ (Постати човек), што ће бити и наслов његове књиге која ће ускоро изаћи из штампе.

Извор: Академија Светог Владимира