Архиепископ Анастасије добио албанско држављанство после 25 година службе

Писмом које је уручено у недељу 24. децембра 2017. године г. Илир Мета, председник Републике Албаније, честитао је Његовом Блаженству архиепископу Тиране, Драча и све Албаније Анастасију на додељеном албанском држављанству председничким указом бр. 10700.

Писмо је Архиепископу у његовој резиденцији у Тирани уручио амбасадор Арбен Цици, директор Кабинета албанског Председника. У њему се истиче велики допринос Архиепископа „потпуној канонској и духовној обнови Православне Аутокефалне Цркве Албаније“ коју је остварио својим радом „на пољу просвете, здравства, социјалног благостања, руралног развоја, културе и животне средине“ и „за допринос одржавању слоге, толеранције и коегзистенције албанског народа“. Председник је такође подсетио да је архиепископ Анастасије током свих ових година добио многа почасна звања.

Са своје стране, Његово Блаженство је изразио радост и заблагодарио Председнику на одлуци да додели држављанство, истакавши да се он увек осећао као Албанац све од почетка његове службе током ових 25 година.

Извор: Албанска Православна Црква(са енглеског Инфо служба СПЦ)