Архиепископ атински и све Грчке Јероним у посети Бостону

Његово Блаженство Архиепископ атински и све Грчке г. Јероним у уторак је стигао у Бостон у своју прву посету Сједињеним Државама на позив Архиепископа америчког г. Димитрија.

Архиепископ Јероним ће бити проглашен почасним професором Грчке православне богословске школе Часног Крста у Бостону у суботу, 18. маја 2013. године.

У уторак, 14. маја, Архиепископ је посетио бостонски Музеј уметности, као и место крвавог бомбашког напада близу линије финиша Бостонског маратона који се десио прошлог месеца.

У суботу ујутру,  у пратњи архиепископа Димитрија, Његово Блаженство ће посетити Њујорк због неколико састанака који ће бити одржани са америчким званичницима и представницима грчко-америчке заједнице. Он ће такође посетити храмове Грчке Православне Цркве, школе и институције.

У недељу ујутру, 19. маја, биће служена света Литургија у Саборном храму Свете Тројице у Њујорку. Касније увече биће приређен концерт Византијског хора и Омладинског хора Архиепископије у част архиепископа Јеронима.

У понедељак, 20. маја, Његово Блаженство посетиће седиште Православне Архиепископије Америчке Грчке Православне Цркве и Грчко-америчку школу Светог Димитрија у Асторији, држава Њујорк.

На празник Светих Константина и Јелене, 21. маја, Његово Блаженство Архиепископ атински и све Грчке Јероним и Његово Високопреосвештенство Архиепископ амерички Димитрије заједно ће служити Свету Литургију у Саборном храму Светог Константина и Јелене у Бруклину, Њујорк, а који слави стогодишњицу постојања.

Извор: ANA-MPA , greeknewsonline.com