Архиепископ кипарски примио митрополита Илариона

Дана 27. марта 2017. године Митрополит волоколамски г. Иларион, председник Одељења за спољне црквене односе Московске Патријаршије, састао се у седишту Архиепископије у Никозији са Његовим Блаженством г. Хризостомом II, Архиепископом Нове Јустинијане и свег Кипра.

Митрополит Иларион је пренео предстојатељу Православне Цркве Кипра топле поздраве Његове Светости г. Кирила, Патријарха московског и све Русије. Он је такође захвалио Његовом Блаженству г. Хризостому на пастирском старању за многе руске православне вернике који живе на Кипру, чега је показатељ освећење нове руске цркве посвећене Светом Андреју и свим руским светима у граду Епископи.

Његово Блаженство г. Хризостом је са своје стране изразио задовољство стањем односа између Православних Цркава Русије и Кипра, уз напомену да би могли бити још блискији. Посебно је изразио жељу да се надаље развија сарадња двеју Цркава у области образовања, размене студената и подстицања кипарских теолога да шире користе студије Руске Православне Цркве о проблемима који данас искрсавају.

Извор: Московска Патријаршија (превод Информативна служба СПЦ)