Архијерејска Литругија у Рути Хилу

Архијерејска Литругија у Рути Хилу
Архијерејска Литругија у Рути Хилу
Архијерејска Литругија у Рути Хилу
Архијерејска Литругија у Рути Хилу

Преосвећена господа Епископи аустралијско-новозеландски Силуан и ваљевски Милутин служили су 1. јануара 2017. године свету Литургију у храму Светог архиђакона Стефана у Рути Хилу, Сиднеј.

Саслуживали су архимандрит Михаило (Биковић), протојереји-ставрофори Илија Драгосављевић и Србољуб Милетић, протођакон Петар Мракић и ђакон Александар Ивановић.

Поред тога што се у недељи Светих Отаца Црква молитвено сећа и прославља све претке по телу Господа Исуса Христа и Светог мученика Бонифатија, у Српској Цркви је овај дан понзнат као празник свих Отаца. Дочекујући празник насветијег Рођења на земљи, српски народ и Српска Црква у три недеље пред овај празник обележавају наше овоземаљске породице, а које су Цркве у малом и слике љубави Божје у Светој Тројици.

Након свете Литургије, епископ Силуан је својој духовној деци у проповеди поручио да и поред свих тешкоћа у овом свету Христос и Црква Његова објављују благовест своме телу које чује његов глас, својој пастви, своме стаду, а преко Свете Цркве и целоме свету који потребује Христа Више него икада.

Затим се обратио епископ Милутин, као некадашњи духовни отац овог народа, са жељом да верни народ ове парохије и Цркве у Аустралији и Новом зеланду остане уз свога Епископа и заједно са њим увек ходи путем Светог Саве, Светог владике Николаја, Преподобног аве Јустина, да ходи путем Христовим.

Након владике Милутина, месни парох отац Србољуб је позвао све присутне на скромно послужење у храмовној сали.

Епископи су посетили житеље старачког насеља „Свети Симеон" које се налази под покровитељством Митрополије аустралијско-новозеландске на имању поменуте парохије.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска