Архијерејска Литургија у Брадини

Архијерејска Литургија у Брадини
Архијерејска Литургија у Брадини
Архијерејска Литургија у Брадини
Архијерејска Литургија у Брадини

Његово Преосвештенство Епископ захумско-херцеговачки г. Димитрије началствовао је 25. маја 2022. године светом архијерејском Литургијом у храму Вазнесења Господњег у Брадини код Коњица.

Саслуживали су јеромонах Антоније из манастира Тврдош, свештеници Радивоје Круљ, Небојша Радић, Милан Бужанин, Дејан Грчић, Младен Чалија, Милан Миланковић, Бранко Калаба; као и ђакон Александар Црногорац.

-Хришћанска туга праћена надом у Васкрсење Христово и надом да нико ко је био поштен, честит и слуга Божји није изгубљен за Бога. Такав однос према страдању већ у овом свијету постаје добар темељ на којем се изграђујемо као људи, као породице, и стасавамо у један зрео хришћански народ који се сјећа својих покојних и настрадалих, али који не мрзи никога, нагласио је владика Димитрије.

Храм Вазнесења Господњег подигнут је 1938. године, а након рушења у Грађанском рату освећен је на данашњи дан 2010. године. Несрећа која је задесила са краја деведесетих година учинила га је пустим. Срби пореклом из Брадине и околине сабирају се сваке године 25. маја како би се молитвено присетили Брадинских жртава, чија су имена исписана на споменику, подигнутом на месту масовне гробнице, испред храма.

Извор: Епархија захумско-херцеговачка