Архијерејска Литургија у Крњешевцима

Архијерејска Литургија у Крњешевцима
Архијерејска Литургија у Крњешевцима
Архијерејска Литургија у Крњешевцима
Архијерејска Литургија у Крњешевцима

На дан празника Светог Нектарија Егинског, 22. новембра 2015. године, у храму Благовештења Пресвете Богородице у Крњешевцима служена је света архијерејска Литургија којом је началствовао Епископ сремски г. Василије, уз саслужење архијерејског намесника земунског протојереја-ставрофора Слободана Радојчића, протојереја-ставрофора Милете Матовића, панзионисаног свештеника из Угриноваца, јереја Миће Ристића, пароха бусијског, Страхиње Голијана, пароха сурчинског, Александра Чавке, пароха угриновачког, и Јулијана Тодоровића, пароха добановачког, као и ђакона Слободана Вујасиновића.

Молитвеном сабрању присуствовао је председник Општине Стара Пазова г. Ђорђе Радиновић, мештани села Крњешевци, као и верни народ из околних села Епархије сремске. Активног учешћа у светој Литургији узели су ученици  из Основне школе „Милан Хаџић“, који су се причестили Телом и Крвљу Христовом.

У својој беседи Владика Василије је подсетио како су наши оци изградили, не само храм у Крњешевцима давне 1822. године, него и храмове по целој Србији, и да су нама, као њиховим наследницима оставили у аманет да се о њима старамо. Својим залагањем ове речи је потврдио свештеник Велибор Симић, који се неуморно труди на обнављању храма у Крњешевцима. Спољашњост храма је у потпуности обновљења, док се унутрашњост још увек обнаваља. Владика се, такође, захвалио председнику Ђорђу Радиновићу који драговољно помаже обнову храмова широм општине Стара Пазова, а чијом се помоћу обнови и овај храм, посвећен успомени када се Архангел Гаврило јавио Богородици и саопштио јој благу вест, да ће родоти Спаситеља света, Господа нашег Исуса Христа.

Домаћин свечаности био је парох парохије Крњешевачке јереј Велибор Симић, који је после свете Литургије присутне позвао на послужење припремљено за госте и званице код председника Црквене општине Предрага Бабиног.

Извор: Епархија сремска