Архијерејска Литургија у манастиру Милешеви

Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки и администратор милешевски г. Јоаникије служио је 5. јула 2017. године, свету архијерејску Литургију у манастиру Милешева.

Саслуживало је свештенство и монаштво Епархије милешевске уз молитвено учешће вјерног народа. Литургији је присуствовао директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама Републике Србије др Милета Радојевић, који, на предлог Преосвећеног Епископа будимљанско-никшићког и администратора милешевског г. Јоаникија, борави у радној посети овој Епархији.

У току дана, како је планирано, Владика и гост су обишли Епархију милешевску, односно неколико манастира и анализирали све што су у претходних годину дана урадили заједнички на обнови, санирању и изградњи објеката у манастирским комплексима, обнови цркава, као и помоћи коју је држава дала овој Епархији, и уједно се и договорили о даљим активностима које ће уследити након преузимања дужности новог Епископа милешевског г. Атанасија (Раките).

-Сарадња, која је између државе и Епархије милешевске присутна 20-ак година наставиће се и у наредном периоду, напоменуо је др Милета Радојевић, истичући да је манастир Милешева драгуљ наше духовности и манастирског устројства од Светог Саве до данашњег дана и може раме уз раме да стоји уз Студеницу, Жичу и друге наше велике манастире, светиње на Косову и Метохији.

Током радне посјете овој Епархији директор Управе за сарадњу с црквама и вјерским заједницама Републике Србије др Милета Радојевић посетиће Саборни храм у Милешеви, манастире: Давидовицу, Мажиће, Бању Прибојску, као и манастир који се гради у Рутошима.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка