Архијерејска Литургија у Медној

Архијерејска Литургија у Медној
Архијерејска Литургија у Медној
Архијерејска Литургија у Медној
Архијерејска Литургија у Медној

Дана 9. јула 2017. године, на празник Преподобног Давида Солунског, Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије служио је свету архијерејску Литургију у храму Рођења Пресвете Богородице у Медној.

Саслуживали су протојереј-ставрофор Никола Пено, парох медљански, јереј Бошко Максиовић, парох чађавичко-ораховљански, јереј Александар Ђурић, парох подрашнички, и протођакон Никола Перковић. За пјевницом су појали јереј Иван Спасевски, парох ковиљски (Епархија бачка), јереј Немања Грабеж, парох врбљански, и студенти Богословског факултета у Београду.

Народ који се припремао у данима Петропавловског поста узео је учешћа у светој тајни Евхаристије. Епископ Атанасије је на крају Литургије похвалио јереја Бошка Максиовића, пароха чађавичко-ораховљанског, и јереја Александара Ђурића, пароха подрашничког, као и њихове парохијане на очивању и изградњи црквеног живота у њихови парохијама и одликовао их достојанством протонамјесника.

После Литургије сви присутни су сјели за трпезу љубави коју је у Парохијском дому припремио протојереј-ставрофор Никола Пено, парох медљански.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка