Архијерејска Литургија у Новим Бановцима - Цвети

Архијерејска Литургија у Новим Бановцима  - Цвети

На празник Свечаног уласка у Јерусалим – Цвјетну недељу, Његово Преосвештенство Епископ сремски Василије служио је св. архијерејску Литургију у храму Св. Василија Острошког у Новим Бановцима. Његовом Преосвештенству саслуживали су протојереј-ставрофор Симо Вишеркуна, пензионисани парох новобановачки, протојереј Миле Јокић, парох новопазовачки, и арх. намјесник старопазовачки, јереј Никола Деспот, парох старопазовачки, јереј Александар Класнетић, парох новобановачки, и ђакон Слободан Вујасиновић, епархијски ђакон.

У храму препуном вјерника молитвено сабрање употпунио је хор Црквеног пјевачког друштва „ОСТРОГ“ из Нових Бановаца, који редовно поји на литургијама, а праву радост приредио је дјечји хор ЦПД „ОСТРОГ“. На Св. Литургији заједничкој Чаши пришло је преко стотине вјерника, а немали број су била дјеца, која су напунила храм и претходнога дана на њихов празник – Врбицу.

У својој бесједи Преосвећени Епископ Василије је позвао верни народ да се сви заједно, уз молитву и пост, кроз Страдалну недељу достојно спремимо за дочек Празника над празницима – Свијетло Васкрсење Христово. Посебну пажњу је усмерио на сагледавање сопствених гријехова и неосуђивање других. На крају своје бесједе Епископ Василије, на предлог Црквеног одбора и новобановачких свештеника, уручио је Орден Св. Мајке Ангелине предложеним парохијанкама за вишеродно материнство. Орден су добиле гђа Јелена Ивановић, гђа Татјана Граовац и гђа Гордана Павловић, као истински заслужне мајке и парохијанке.

Благодаримо Богу и молитвама Св. Василија Острошког Чудотворца на овом дару.

Извор: Епархија сремска