Архијерејска Литургија у Обровцу

Архијерејска Литургија у Обровцу
Архијерејска Литургија у Обровцу
Архијерејска Литургија у Обровцу
Архијерејска Литургија у Обровцу

Широм Епархије далматинске прослављен празник посвећен великој угодници Божјој - Светој Петки. На светој архијерејској Литургији у обровачкој цркви уз Његово Преосвештенство Епископа далматинског г. Фотија окупило се мноштво верника који су скупа заблагодарили овој светитељки.

-Заиста је велика угодница Божја била Преподобна мати Параскева. Она је била мудра девојка која је изабрала пут који води у вечни живот, а немудри су они људи који не мисле на своје спасење, већ живе од данас до сутра, рекао је епископ Фотије и додао да нам је Бог овај живот дао да се припремимо за сусрет са Њим и да га живимо угледајући се на своје светитеље. Он је такође поручио да је потребно да се константно преиспитујемо питајући се да ли живимо у љубави са Богом и својим ближњима, јер су то основне координате које нас воде ка вечном животу.

-Без обзира на веру, нацију и положај, живот свакога од нас требао би да буде богоугодан и само тако ће Божји благослов увек бити са нама и бићемо блиски светитељима, рекао је он захваливши свим верницима који су тог дана дошли у далматинске свете храмове и пожелео да се молитвама ове дивне светитељке на ове просторе врати мир,  да живимо у братској љубави и међусобном разумевању.

Извор: Епархија далматинска