Архијерејска Литургија у Расни

Архијерејска Литургија у Расни
Архијерејска Литургија у Расни
Архијерејска Литургија у Расни
Архијерејска Литургија у Расни

Храм Вазнесења Христовог у Расни освећен је 2001. године благословом тадашњег Епископа жичког Стефана. Од самог оснивања храм је опслуживао, недавно упокојени, протојереј-ставрофор Ненад Величковић, чијом заслугом је у највећој мери црква и подигнута. За његовог наследника благословом владике Јустина постављен је протин син, јереј Саво Величковић.

Дана 25. октобра 2020. године, када Црква слави спомен на Oце седмог Васељенског Сабора у Никеји, црква у Расни је имала част да угости свог првојерарха и да заједно благодари Господу за сва знана и незнана, видљива и невидљива доброчинства која су јој учињена.

Служена је света архијерејска Литургија којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин уз саслуживање намесника пожешко-ариљског протојереја Драгана Стевића, јереја Боже Главоњића, јереја Милорада Козодера, јереја Сава Величковића, протођакона Александра Грујовића и ђакона Михајла Живковића.

Литургији је присуствовао и председник општине Пожега г. Ђорђе Никитовић. Храм је овом приликом био мали да у себе прими све који су узели учешће у Литургији. Народ је торжествено и молитвено одговарао на прозбе, пратећи умилно појање за певницом. У току свете Литургије, Владика је јереје Божа Главоњића и Милорада Козодера рукопроизвео у чин протојереја.

Извор: Епархија жичка