Архијерејске Литургије у Крушевцу

Архијерејске Литургије у Крушевцу
Архијерејске Литургије у Крушевцу
Архијерејске Литургије у Крушевцу
Архијерејске Литургије у Крушевцу

У седму недељу по Духовима, 15. јула 2018. године, на дан празновања полагања Ризе Пресвете Богородице и Светог Јувеналија Патријарха цариградског, Епископ крушевачки г. Давид благоизволео је да служи свету Литургију у Покровској цркви на Расини у Крушевцу.

Саслуживали су протопрезвитери Јован Вуковић, Иван Цветковић и Саша Величковић, протођакон Андрија Јелић и професор призренске Богословије ђакон Бојан Радичевић. За певницом су предивно појали студенти теологије и појци ове свете цркве предвођени професором призренске Богословије г. Дејаном Ристићем.

У понедељак, 16. јула 2018. године, на дан литургијског спомена на Светог мученика Јакинта и Преподобног Анатолија као и спомен на икону Богородицу Млекопитатељницу, Епископ крушевачки г. Давид служио је свету Литургију у цркви Лазарици у Крушевцу, а уз саслужење свештенства ове свете цркве.

У уторак, 17. јула 2018. године, када наша света Црква прославља успомену на свештеномученика Саву Горњокарловачког и на Свету мученички пострадалу царску породицу Романових, Епископ крушевачки г. Давид служио је свету Литургију у Саборној цркви у Крушевцу уз саслужење протојереја Александра Ерића и Ивана Цветковића, јереја Ненада Драгичевића и протођакона Андрије Јелића. Чтецирали су господа Марко Цветковић, Ненад Радаковић и Душан Арсић, док су за певницом појали свештеници Саборног храма. 

По благослову Епископа беседу је произнео свештеник Ненад Драгићевић, нагласивши да је "основни постулат у Цркви љубав, која је једина мерило живота у њој".

Извор: Епархија крушавачка

Извор: Епархија крушевачка