Архипастирска посета Браунау

Архипастирска посета Браунау
Архипастирска посета Браунау
Архипастирска посета Браунау
Архипастирска посета Браунау

Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј допутовао је 20. марта 2018. године у поподневним часовима у Браунау. Срдачну добродошлицу Епископу је најпре пожелео надлежни парох, свештеник Далибор Брнзеј.

Преосвећени Владика је, у склопу редовних активности, посетио парохијску заједницу Светог апостола и јеванђелисте Марка и интересовао се о животу парохијана, њихових потреба, даљег богослужбеног и литургијског живота.

У сали општине града Браунауа, у којем живи око 20 хиљада становника, међу којима је 2.500 Срба, Епископа са оцем Далибором и члановима Црквеног одбора примио је председник округа Браунауа др Георг Војак (Georg Wojak) и градоначелник мр Јоханес Вајдбахер (Johannes Waidbacher).

У срдачном разговору разматрана су питања учешћа Српске Цркве у свакодневном животу града, њихове потребе у даљем остваривању духовног и културног идентитета, за шта су председник округа и градоначелник Браунауа дали подршку уз пуну отвореност за сарадњу на пројектима које планира парохија у Браунау и Епархија аустријско-швајцарска.

После пријема у градској кући, Преосвећеног Владику Андреја дочекали су парохијани са букетима цвећа, поразговарали и са радошћу примили вест да ће владика Андреј ове године служити у Браунау за славу патрона парохије, која ће бити обележена у недељу, 6. маја 2018. године.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска