Бадње вече и Божић у Босанском Петровцу

Бадње вече и Божић у Босанском Петровцу
Бадње вече и Божић у Босанском Петровцу
Бадње вече и Божић у Босанском Петровцу
Бадње вече и Божић у Босанском Петровцу

Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије служио је 6. јануара 2017. године, на Бадње вече, празничну вечерњу службу у катедралном храму Светих апостола Петра и Павла у Босанском Петровцу. И ове године, упркос сњежним падавинама праћених мећавом, у храму се окупило мноштво вјерника како би узели учешћа у молитви и налагању бадњака на ватру.

По празничној вечерњој служби епископ Атанасије је одржао бесједу у којој је поздравио све вјернике који су дошли са свих страна и подсетио их на симбол бадњака и незаменљиви спасоносни значај Рођења Христовог за човјека. Затим је Епископ подјелио дјеци божићне поклоне након чега је у порти храма освећен бадњак и принесен на ватру - уследио је ватромет.

На празник Рођења Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа - Божић, епископ Атанасије је служио са почетком у поноћ свету архијерејску Литургију у храму Светих апостола Петра и Павла у Босанском Петровцу. Саслуживали су протојереј Здравко Богојевић, јереј Бојан Митрић и протођакон Никола Перковић. Током Литургије велики број вјерника је причешћен. После завршетка свете Литургије епископ Атанасије је честитао верницима Божић и прочитао Божићну посланицу Патријарха српског. Затим је у просторијама Епископије уследила богата божићна трпеза којој су присуствовали и вјерници. На крају, епископ Атанасије се обратио гостима здравицом пожелевши благостање, напредак и добру вољу међу људима, а на добробит свих који живе на простору Епархије бихаћко-петровачке.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка