Бадње вече на Малти

Бадње вече на Малти
Бадње вече на Малти
Бадње вече на Малти
Бадње вече на Малти

Српска православна мисионарска парохија светог апостола Павла, коју однедавно види прота Ненад Андрић, организовала је по први пут у историји Малте паљење бадњака у навечерје Божића. Овом приликом отац Ненад је служио вечерњу службу и англиканском храму у центру Малте и са децом из парохије приредио пригодан програм који је међу мноштвом присутних изазвао сузе радоснице и сету за Отаџбином.

Фолклорно друштво, које је пре петнаест дана обновило свој рад, весело је играло српска народна кола, док су парохијани служили кувано вино присутнима, па је све на тренутак личило као у  Отаџбини... Виорила се српска тробојка на Медитерану, док се преко 500 Срба, по први пут у оволиком броју сабраних на малти, радосно поздрављало и клицало Христос се роди - Ваистину се роди!

На Божић отац Ненад је служио свету Литургију, после које је заједно са децом са вернауке (прота Ненад је за месец дана боравка на Малти организовао и часове веронауке које похађа петнаесторо деце) преломио чесницу пречника 60 центиметара.