Бадњи дан у ваљевској болници

Бадњи дан у ваљевској болници
Бадњи дан у ваљевској болници
Бадњи дан у ваљевској болници
Бадњи дан у ваљевској болници

У Ваљевској болници ове године Бадњи дан је прослављен у свечаној атмосфери. У холу Поликлинике јуче је у 16 часова освећен бадњак, а потом је уследио концерт за пацијенте, дежурно особље и посетиоце у коме су учествовали дечји црквени хор Хаџи Рувим при цркви Покрова Пресвете Богородице под руководством диригента проф. Вање Драгојловић  и ученици Средње музичке школе Живорад Грбић.

После концерта ђакон Дарко Ђурђевић је свим присутним поделио освећене бадњаке. Како се на исти дан обележавају и Оци, ( традиционално очеви се тај дан везују ужетом и да би се одрешили поклањају ситне поклоне) отац Радомир Алексић, болнички духовник, одрешио се тако што су сва деца добила по дрвени крстић. 

Испред пацијената и запослених диригенткињи хора Вањи Драгојловић захвалила се пацијенткиња поклоњајући јој букет цвећа за предиван програм који су деца извели. Такође, сви учесници концерта су добили симболичне божићне дарове.

Отац Радомир је заблагодарио на хришћанској љубави и пажњи свих који су учестовали у организацији и реализацији ове манифестације, како самим учесницима програма, тако и аутопревознику Ласта који је обезбедио превоз за учеснике програма и кориснике услуга психијатријске службе до поликлинике; цвећари Флора, дародавцима цветних аранжмана; музичкој школи Живорад Грбић који су уступили клавир; Марији Станојевић која ускоро и сама треба да постане мајка, а која је несебично украсила све бадњаке.

Трудом помоћнице директора за сестринство Јелице Ристовски, главне сестре Мире Лазић и дежурних радника из обезбеђења, хол поликлинике претворио се јуче у малу свечану концертну дворану којој су божићни и новогодишњи мотиви променили потпуно изглед. 

Надамо се да је ово тек почетак једне дивне сарадње и да ћемо ових акција у будућности имати много више, што су већ наговестиле сестра Јелица и професорка Вања.