Бања Лука: Изузетно добри односи Цркве и градске управе

Његово Преосвештенство Владика бањалучки г. Јефрем и градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић констатовали су на јучерашњем састанку да су односи Цркве и градске управе изузетно добри и да се сва питања рјешавају споразумно и договором.

"Тако смо радили и раније и сада, а надам се да ћемо тако радити и у будућности. Настојимо да се све оно што није ријешено ранијих година или деценија на најблажи начин ријеши, како сљедеће генерације не би имале исте проблеме", рекао је владика Јефрем новинарима у Бањалуци након састанка са Гаврановићем. Он је навео да је у узвратној посјети бањалучком градоначелнику, током које је разговарано о текућим питањима и пословима града, као и о односима Цркве и града Бањалука.

Владика Јефрем је захвалио градској управи на добром и коректном односу према Српској Православној Цркви, као и према другим вјерским заједницама и свим грађанима Бањалуке.

Градоначелник Бањалуке је навео да је током разговора информисао владику Јефрема о стању у граду, о кретањима, питањима и проблемима којима се бави градска власт и начинима на који се проблеми рјешавају. "Сагласни смо да све што радимо то чинимо у најбољем интересу за наше грађане и тако треба да се односе и све остале институције у граду", нагласио је Гаврановић. Он је навео да је на састанку било ријечи и о неким појединачним рјешењима у вези са вјерским објектима.

Срна

Извор: http://www.sozeb.org