Бањалучко СПД Јединство у Аустралији

Бањалучко СПД Јединство у Аустралији
Бањалучко СПД Јединство у Аустралији
Бањалучко СПД Јединство у Аустралији
Бањалучко СПД Јединство у Аустралији

У уторак, 11. октобра 2016. године, у навечерје Михољдана на вечерњем богослужењу у храму Светог Георгија у Кабрамати певало је Српско пјевачко друштво "Јединство" из Бања Луке, под диригентском палицом г. Немање Савића.

Вечерње је служио старешина храма протојереј-ставрофор Ђуро Ђурђевић у присуству високопречасног протојереја Драгана Максимовића, пароха бањалучког и сиднејских свештеника протојереја-ставрофора Миодрага Перића, Ненада Ђурашиновића и протонамесника Немање Мрђеновића, као и нешто више од педесетак верника.

Након вечерње службе прота Ђуро је поздравио уважене госте и предао скромни дар кабраматске парохије проти Драгану који је у име хора отпоздравио домаћинима а затим су певачи са амвона извели химну Светом Сави.

После службе сви присутни су прешли у црквену салу где су чланице Кола српских сестара послужиле вечеру а затим су и гости из Републике Српске и њихови домаћини до дубоко у ноћ певали и свирали уз познате тактове србских родољубивих и богољубивих песама.

Пјевачко друштво "Јединство" је настарији активни српски хор - основан је 1893. године У Кабрамати ће певати и 22. октобра 2016. године на устоличењу Његовог Преосвештенства г. Силуана (Мракића), новог Епископа аустралијско-новозеландског.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска