Беч: 5-годишњица од избора папе Фрање

Беч: 5-годишњица од избора папе Фрање
Беч: 5-годишњица од избора папе Фрање
Беч: 5-годишњица од избора папе Фрање
Беч: 5-годишњица од избора папе Фрање

Поводом петогодишњице од избора папе Фрање, 29. јуна 2018. године, у Нунцијатури бечкој у 4. округу приређен је свечани пријем. Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски г. Андреј примио је позивницу од стране папског нунција надбискупа Петра Стефана Зубригрена и делегирао оца Јована Алимпића, пароха храма Светог Саве у Бечу, да у његово име присуствује овом догађају. Српску Православну Цркву на пријему је представљао и отац Драго Вујић, старешина храма Васкрсења Христовог у Бечу.

Свечаном пријему су присуствовали и високи представници разних вероисповести и конфесија, западних монашких редова, војних верских официра и представника државних институција. Од православних представника присутан је био и румунски митрополит Серафим. Била је ово прилика за разговоре, размену мишљења, те информисање у вези са разним питањима која се тичу живота и организације верских заједница у Бечу. У току пријема организовано је и послужење за високе госте.

Истог дана у 18 часова Његова Еминенција бечки кардинал др Кристоф Шенборн у катедралној цркви Штефансдом одржао је свечану мису и проповедао о значају вере и апостолског предања. Отац Јован је пренео топле поздраве епископа Андреја бечком нунцију и аустријском кардиналу Шенборну, који су захвалили Српској Цркви на присуству.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска