Беранци у одбрани Шапца

Беранци у одбрани Шапца
Беранци у одбрани Шапца
Беранци у одбрани Шапца
Беранци у одбрани Шапца

Група од око 50 мјештана Берана и монаха манастира Ђурђеви Ступови кренула је касно синоћ, у петак 16. маја 2014, из престоног Манастира Епархије будимљанско-никшићке да однесу помоћ и учествују у хуманитарној акцији на подручјима у којима водена стихија угрожава људске животе у Србији.

Они су са собом однијели најнеопходнију помоћ страдалом становништву: пијаћу воду, храну, лопате и џакове, који су намијењени за одбрану од надолазеће стихије.

По приспјећу у Шабац, као једном од најугроженијих градова у Србији, група Беранаца са монаштвом из Ђурђевих Ступова, учествовала је у акцији на одбрани града од ријеке Саве, чији водостај расте из часа у час.

Дио прикупљене помоћи предали су Кризном штабу овог града. Они намјеравају да током дана оду и у Обреновац, те своју помоћ ставе на располагање и тамошњем штабу за ванредне ситуације.

"Неопходно је прикупити и угрожаном народу доставити пијаћу воду, храну која није кварљива, пелене и опрему за бебе, ћебад и топлу одјећу“, казао нам је јерођакон Агапит Драгојевић, сабрат манастира Ђурђеви Ступови, који је дио групе добровољаца из Берана.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка