Бијело Поље: Хиљаде младих припреме за Нову годину заменили литијом

У Бијелом Пољу, велики број вјерника окупио се и синоћ на молебану и литији од цркве Светих апостола Петра и Павла до цркве Светог Николе у Никољцу. Мирну поворку више од пет хиљада верника обезбеђивали су службеници Центра безбедности Бијело Поље.

После молебана у цркви Светих апостола Петра и Павлау Бијелом Пољу, коју су служили свештеници бјелопољског намесништва, кренула је литија до цркве Светог Николе у Никољцу. У литији је учествовало више хиљада суграђана, међу којима је био велики број младих, који су по први пут припреме за Нову годину подредили борби против изгласаног Закона о слободи вероисповести.

Беседећи после молебана јереј Никола Скопљак је казао да је велика радост што смо сви заједно окупљени око светог храма да узнесемо молитве васкрслом Господу, Његовој Мајци Богородици:

„Погледајте колико су дивна и велика чудеса. Kолико су велике молитве Пресвете Богородице које су чују овдје у Црној Гори, и у свим српским земљама ових дана. Припремамо се да на што достојанственији начин дочекамо рођење Богомладенца Христа. Осјећам велику топлину и радост у срцу када вас видим овако сабране у овој осмовјековној светињи, светињи кнеза Мирослава, рођеног брата Светог Немање, оснивача средњовјековне српске династије и српске државе. А са друге стране се најежим када ме је Господ удостојио да служим у овом светом храму, који осам стотина година стоји усправно и трпи велике успоне и падове, али дан данас види свјетлост дана. И он нам је живи примјер васкрпсења православне вјере.

Јереј Никола Скопљак је казао да се као некада Јуда неко и данас дрзнуо да удари на свету Цркву.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка