Благодарење пред почетак нове школске године и конференција за штампу

У недељу,31.08.2008. године, у цркви Светог Марка, након свечане Св. архијерејскеЛитургије која почиње у 9 часова, одржаће се Благодарење и призив Светог Духапред почетак нове школске године, а потом и конференција за новинаре у криптицркве, у оквиру које ће бити приказан нови спот - "Азбучна песма",која је снимљена са благословом Његове Светости Патријарха Српског Г. Павла и под надзором Одбора за веронауку Архиепископије београдско-карловачке.

Сатница:

09.00 часова: Св. Архијерејска Литургија

10.30 часова:Благодарење пред почетак нове школске године

Служи Његово Преосвештенство Eпископ хвостански г. Атанасије уз саслужењеархијерејских намесника, старешина храмова и чланова Oдбора за верску наставу Архиепископијебеоградско-карловачке, а позвани су и министар вера Р. Србије др БогољубШијаковић, министар просвете др Жарко Обрадовић и градски секретар заобразовање Владимир Тодић.

11.00 часова: Конференција зановинаре у крипти цркве Св. Марка са приказивањем спота

Учествују: Епископ хвостански г.Атанасије,председник Oдбора за верску наставу АрхиепископијеБеоградско-карловачке, и Епископ Атанасије (Јевтић)

Љубомир Нинковић, аранжер и музички продуцент Ненад Маричић, глумац

На Конференцију су позвани и др Богољуб Шијаковић, министар вера у Влади Републике Србије, мр Жарко Обрадовић, министар просвете у Влади Републике Србије и градски секретар за образовање Владимир Тодић.

Спот "Азбучна песма",трајање: 3:07

Текст песме: умировљени Епископ Захумско-херцеговачки г. АтанасијеЈевтић

Музика: Драгана Поповић

Аранжман: Љубомир Нинковић

Продуцент: протојереј-ставрофор Миодраг М. Поповић

Извршни продуцент: Југослав Кипријановић

Редитељ: Ивица Видановић

Директор фотографије: Горан Ковачевић

Учествују: шаргија и вокал:Љубомир Нинковић, фруле: Милинко Ивановић, бас гитара: Бранко Исаковић, глумци:Александар Срећковић - Кубура, Јелена Јовичић, Бода Нинковић, Ненад Маричић,дечији хор при цркви Светог Саве - диригент Јасмина Боуали-Станојковић,деца:Георгина, Атанасија и Радмила Станишић, Јелена Станојковић и ЕмилијаНинковић.

Целу песму можете чути овде.

Продукција: Cinnamon production, 2008.