Богословија у Нишу: Будућност наше свете Цркве

Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније служиo je 7. септембра 2019. године свету архијерејску Литургију у храму Васкрсења Христовог при Богословији Светих Кирила и Методија у Нишу.

Саслуживали су ректор протојереј-ставрофор Милутин Тимотијевић и професори Богословије у чину. Лепоти свете Евхаристије допринело је појање нишких богослова. После заамвоне молитве прочитана је молитва за почетак школске године.

Пожелевши професорима и ђацима пуно успеха у раду и учењу у новој школској години Епископ нишки је упутио срдачну добродошлицу ђацима који су ове године уписали први разред Богословије Светих Кирила и Методија у Нишу:

-Одлучили сте да овде учите и припремате се за служење Цркви Божјој и Олтару Божјем. Када хоћемо да саградимо добру кућу, увек прво радимо добре темељ - да би та кућа била стабилна, јака и да би дуго трајала. Тако и ми овде у овој школи управо градимо темеље на којима ћете подизати вашу животну кућу. Трудите да ти темељи буду добри, јаки и чврсти. Сутра ћете бити пастири цркве. Међу вама су будући свештеници, професори, монаси, епископи. Међу вама је будућност Цркве Христове. Зато се трудите да стекнете што више знања, да наставите и даље да се усавршавате на богословским школама, јер знање је богатство на коме ћете изградити и своју и будућност наше свете Цркве.

Извор: Епархија нишка