Божић у Сантјагу де Чилеу

Божић у Сантјагу де Чилеу
Божић у Сантјагу де Чилеу
Божић у Сантјагу де Чилеу
Божић у Сантјагу де Чилеу

И ове године парохија Светог Николаја Жичког у Сантјаго де Чилеу свечано је прославила Рођење Христово. Прослава се одвијала у цркви Свете Тројице и Казанске иконе Божје Мајке Руске Православне Заграничне Цркве. На Бадњи дан ујутру парох Душан Михајловић служио је вечерњу са литургијом Светог Василија Великог, а истог дана увече у 21 час почело је свеноћно бдење са великим повечерјем, а одмах затим у поноћ, Божићна Литургија.

Богослужењима је присуствовао већи број верника из српске и руске дијаспоре, православни Чилеанци, као и неколико верника из Сједињених Америчких Држава. Током богослужења појало се на црквено-словенском, српском, шпанском и грчком језику, а гости из САД отпевали су Символ вере и Оче наш на енглеском језику.

За време богослужења отац Душан прочитао је Божићни посланицу Српске Православне Цркве, посланицу Преосвећеног Епископа каракаског и јужноамеричког Руске Православне Заграничне Цркве г. Јована, као и посланицу Митрополита аргентинског и јужноамеричког Московске патријаршије г. Игњатија.

После литургије божићно славље је настављено уз пригодно послужење у парохијској сали све до раних јутарњих часова.

фото: Анастасија Малишкина