Божићне радости у Крушевцу

Божићне радости у Крушевцу
Божићне радости у Крушевцу
Божићне радости у Крушевцу
Божићне радости у Крушевцу

У присуству представника руководства града Крушевца, чланова Градског већа, одборника, народних посланика, директора јавних предузећа и установа, запослених у Градској управи и грађана, градоначелник Крушевца Братислав Гашић унео је бадњак у зграду Градске управе. Чину уношења бадњака присуствовао је и Епископ крушевачки Давид, који је благословио све присутне и честитао им радосни празник Рођења Богомладенца Христа.

На Бадње вече у Саборној цркви светог великомученика Ђорђа у Крушевцу служено је повечерје уочи празника Рођења Христовог - Божића.

На Божић служена је света Литургија у цркви Лазарици. Литургијом је началствовао старешина храма, архијерејски намесник лазарички протојереј-ставрофор Драги Вешковац, уз саслуживање свештенослужитеља ове цркве.

Епископ крушевачки Давид на Божић је служио свету Литургију у Саборном храму светог великомученика Ђорђа у Крушевцу. Епископу Давиду саслуживали су свештенослужитељи овог храма. На Литургији певао је хор Свети кнез Лазар из Крушевца. Истог дана, Епископ крушевачки Давид је посетио Породилиште при Здравственом центру у Крушевцу. Том приликом Владика је благословио запослене и оне који бораве у овој установи честитајући им велики празник Рођења Богомладенца Христа и поделио им божићне поклоне.

На Божић увече у Саборној цркви светог Ђорђа у Крушевцу служено је вечерње. После службе сабрано свештенство, монаштво и верни народ Епархије крушевачке честитали су Божић свом архипастиру и оцу, Епископу крушевачком Давиду.

У уторак, 8. јануара, када Црква прославља празник Сабора Пресвете Богородице, Епископ крушевачки Давид је служио свету Литургију у цркви Покрова Пресвете Богородице на Расини. Владики Давиду саслуживали су свештенослужитељи града Крушевца.

У среду, 9. јануара, на празник светог првомученика и архиђакона Стефана, епископ Давид је служио Литургију у цркви Лазарици. Епископу су саслуживали свештенослужитељи града Крушевца.

Извор: Епархија крушевачка

Божићне радости у Крушевцу
Божићне радости у Крушевцу
Божићне радости у Крушевцу
Божићне радости у Крушевцу