Божићни квиз у Српском Милетићу

 Божићни квиз у Српском Милетићу
 Божићни квиз у Српском Милетићу
 Божићни квиз у Српском Милетићу
 Божићни квиз у Српском Милетићу

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког г. Иринеја, дана 9. децембра 2017. године одржан је Божићни квиз у оџачком намесништву. Домаћин овогодишњег Божићног квиза, петнаестог по реду, била је ОШ ,,Коста Стаменковић” из Српског Милетића.

Поздравним речима квиз је отворио протонамесник Душан Ђукић, архијерејски намесник оџачки, који је указао на значај познавања Божића,  а посебно наглашавајући улогу и значај образовања у којем учествују школа и Црква заједничким снагама. Присутне је поздравила и директор школе госпођа Руселена Милић. Квизу су присуствовали и свештеници оџачког намесништва.

Регуларност квиза и почасни жири надгледали су намесник отац Душан и госпођа Милић. Чланови жирија билу су вероучитељи. У квизу је учествовало четрнаест школа и то:  OШ  ,,Бранко Радичевић” из Оџака, OШ ,,Ратко Павловић Ћићко” из Раткова, ОШ ,,Иво Лола Рибар” из Плавне, ОШ ,,Вук Караџић” из Бача, ОШ ,,Бора Станковић” из Каравукова, ОШ ,,Моша Пијаде” из Бачког Новог Села, ОШ ,,Марко Орешковић” из Грачаца, ОШ ,,Алекса Шантић” из Вајске, ОШ ,,Никола Тесла” из Бачког Брестовца, ОШ ,,Иван Горан Ковачић” из Сонте, ОШ ,,Киш Ференц” из Свилојева, ОШ ,,Мирослав Антић” из Оџака и ОШ ,,Коста Стаменковић” из Српског Милетића. Водитељ је био вероучитељ Немања Петровић, а координатори презвитер Негослав Бељански, парох српскомилетићки и вероучитељ Радо Тодоровић.

Прво место је освојила ОШ ,,Бора Станковић” из Каравукова, са вероучитељицом Маријом Ристић Ивановић, друго место ОШ ,,Вук Караџић” из Бача, са вероучитељем Ненадом Вујасином, а треће место OШ ,,Ратко Павловић Ћићко” из Раткова, са вероучитељем Владимиром Баљем.

Прва три места награђена су посебним наградама верског садржаја, али награде су уручене и свим учесницима квиза. За све ученике је припремљено послужење у дворани школе, а за вероучитеље и свештенство пригодан ручак у дворани Црквене општине српскомилетићке.

Извор: Епархија бачка