Божићни празаници у Епархији зворничко-тузланској

Божићни празаници у Епархији зворничко-тузланској
Божићни празаници у Епархији зворничко-тузланској
Божићни празаници у Епархији зворничко-тузланској
Божићни празаници у Епархији зворничко-тузланској

Тузла - Владика зворничко-тузлански Василије служио је на Бадњидан у Саборном храму Успења Пресвете Богородице вечерње богослужење. Преосвећени Владика је освештао и наложио бадњак у порти храма пред великим бројем вјерника који су се са радошћу окупили око храма и свога Епископа. Топлина ватре је одражавала слику топлине молитве која се из свих срца винула ка Богомладенцу у небо из кога су провејавале сњежне пахуље јануарске Бадње вечери. Вјерном народу се потом у надахнутој бесједи обратио Преосвећени Епископ.

Бијељина - Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански Василије служио је, на празник Рождества Христовог, свету архијерејску Литургију у Саборном спомен-храму Рођења Пресвете Богородице у Бијељини. „Нема мира у свијету ако га нема у душама људи", рекао је Владика у бесједи након Литургије у храму. Уз жеље да радост Божића осјете сви који на било који начин пате, болују или страдају, Владика Василије је апеловао на очување породице у српском роду, а потом је позвао политичаре да буду уједињени у очувању тековина српске државе и пожелио да зацари мир на цијеломе свијету и у БиХ. На Светој Литургији присутан је био велики број вијерника који су присутпили светом Причешћу.

Јања - Владика Василије служио је на празник Сабора Пресвете Богородице свету архијерејску Литургију у храму светог пророка Илије у Јањи. Његовом Преосвештенству саслуживало је свештенство Епархије зворничко-тузланске у присуству великог броја вијерника. „Мир Божији-Христос се роди! Браћо и сестре, Бога славимо чистим срцем и душом својом, а то ћемо моћи ако се будемо држали заповијести Божијих. Љубави према Богу не може бити ако нема љубави према човјеку“, истакао је Владика Василије и додао: “Мајке, добре мајке српске, нека вам Пресвета Богомајка буде узор како се брине и васпитава дијете. Васпитавати значи хранити дијете, али хранити га свим оним вјечним вриједностима које нам је оставио Богомладенац Христос у свом јеванђељу.“

Извор: Епархија зворничко-тузланска