Божићни пријем у касарни „Козара“ у Бања Луци

Божићни пријем у касарни  „Козара“ у Бања Луци
Божићни пријем у касарни  „Козара“ у Бања Луци
Божићни пријем у касарни  „Козара“ у Бања Луци
Божићни пријем у касарни  „Козара“ у Бања Луци

Дана 13. јануара 2017. године припадници Оружаних снага Министарства одбране Босне и Херцеговине из реда српског православног народа организовали су божићни пријем у касарни „Козара“ у Бањој Луци.

Тим поводом, следујући пракси из претходних година, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије служио је свету Литургију у капели Светих мученика јасеновачки у касарниу. Саслуживали су војни свештеници ОС БиХ, а Литургији су присуствовали официри, подофицири и војници ОС БиХ, као и пензионисани припадници ВРС. После Литургије у сали „Козара“ уприличен је пријем којем су присуствовали предсједник Репубилке Српске г. Милорад Додик, предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине г. Младен Иванић, замјеник министра одбране БиХ г. Борис Јеринић, министри из Владе Републике Српске, представници дипломатског кора и друге званице из јавног и политичког живота Републике Српске и Босне и Херцеговине. Скупу су присуствовали припадници Оружаних снага БиХ из реда хрватског народа начелник заједничког штаба генерал Анто Јелеч са сарадницима и представници Римокатоличке Цркве у ОС БиХ.

На свечаном пријему током обраћања и честитања празника Божића, замјеник министра одбране БиХ г. Борис Јеринић је искористио прилику и Епископу бихаћко-петровачком Атанасију уручио скромни новчани прилог сакупљен од припадника Министарства одбране и ОС БиХ, а на иницијативу војних свештеника МО и ОС БиХ за помоћ Епархији бихаћко-петровачкој. Том приликом г. Јеринић је нагласио: -Овај прилог је мали гест пажње за наш малобројни народ који живи у страдалној и порушеној Епархији, а која уз Божју помоћ и напоре епископа Атанасија и његовог свештенства полако васкрсава и враћа свој сјај у храброј и горостасној Крајини.

Поред замјеника министра присутнима су се обратили и честитали Божић и г. Милорад Додик и г. Младен Иванић, а затим се присутнима обратио и епископ Атанасије, који је изражавајући божићне честитке пренио присутнима благослове и поздраве Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја и Преосвећеног Епископа бањалучког г. Јефрема.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка