Божићна академија у Пријепољу

У храму Светог Василија Острошког 26. децембра 2009. године, после бденија којим је начелствовао Епископ Милешевски Г. Филарет одржана је Божићна академија. У препуном храму ђаци веронауке основних и средњих школа из Пријепоља извели су у сарадњи са вероучитељима програм који је посвећен радости Божића. У програму су се могли видети труд и радост деце која су својим умилним гласовима дочарала радост празника Божића. Епископ Филарет је у поздравној речи духовно посаветовао децу да чувају своју светосавску веру, да слушају своје мајке којима је сутра празник и да буду она деца која чувају и негују светосавску веру.

Старешина храма протојереј Слободан Милошевић је захваливши се на благослову Епископа позвао децу да учествују у живој цркви као неотуђени део Богочовечанског организма и позвао да што чешће ступају у заједницу са Богом кроз свето причешће.

На крају програма чланице српских сестара су пригодним поклонима даривала децу и тиме испуниле обичај везан за празник Материце. Духовну радост Божићне академије поделили су председник Општине Пријепоље Драгољуб Зиндовић, и чланови градског већа, преставници странака и угледни гости из пријепољског краја.

Дух Светог Саве је све јачи из године у годину у Полимском крају залагањем епископа Милешевског Г. Филарета, на изградњи живе цркве и обнови светиња овога краја.

Извор: Епархија милешевска