Божићни поклон ”Светосавског Звонца”

Желећи да за Божић обрадује децу, Светосавско звонце је, уместо уобичајених слаткиша и грицкалица, деци даровало Божићну позоришну представу "Звезда Рождества" која је синоћ премијерно изведена у свечаној сали Патријаршијског двора у Београду.

Овом свечаном догађају присуствовали су Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј, викарни Епископ хвостански Г. Атанасије и велики број запослених у Патријаршији са својом децом.

У оквиру акције Светосавског звонца "Звонце за Краљево", позоришна представа за децу "Звезда Рождества" биће изведена у четвртак, 5. јануара 2011. и у Културно-спортском центру "Шумице", у сарадњи са општином Вождовац. Током ове, заједничке акције, биће прикупљана помоћ за обнову школе у селу Мрсаћ код Краљева. Тако ће малишани, помажћи своје вршњаке у Краљеву, са њима поделити Божићну радост и показати истинску хришћанску љубав.

Сценарио представе рађен је по тексту Владимира Јурјевића Маљагина. Редитељ је Јован Љубеновић, а костимограф Марија Чарапа. Играла су деца Игор Лојаничић, Даница Суботички, Мина Јовановић, Мирослава Пузић, Нина Пантић, Стефан Добраш, Анђела Ивковић и Саша Синђелић.

Извор: Светосавско звонце