Братски састанак намесништва земунског

Братски састанак намесништва земунског
Братски састанак намесништва земунског
Братски састанак намесништва земунског
Братски састанак намесништва земунског

Дана 21. августа 2013. године одржан је братски састанак свештенства архијерејског намесништва земунског. Повод састанка је припрема за организацију прославе јубилеја Светог цара Константина у Сремској Митровици планираног за 22. септембар 2013. године. Састанак је водио Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије.

Одслужено је вечерње богослужење у 18 часова у храму Светог архангела Гаврила које је служио протојереј Споменко Грујић парох при храму Рођења Пресвете Богородице у Батајници. По завршеном богослужењу благословом епископа Василија у црквеној сали при храму Светог архангела Гаврила почео је састанак.

Епископ Василије је нагласио потребу пре свега са упознавањем живота и дела Светог цара Константина ракавши да је баш овој нашој генерацији припала час за обележавање јубилеја 1700 година: - Централна прослава је свакако у граду Нишу али је исто тако значајна прослава у Сремској Митровици, граду где је цар Константин столовао. Свима нам је дужност, нагласио је епископ Василије да узмемо учешће у организацији овог јубилеја. Треба одмах приступити припремама, јер је остало још само месец дана. Ми из Епархије сремске смо носиоци прославе а позив ће бити упућен и Епархијама у окружењу.

На крају Епископ Василије је пастирски замолио свештенство да одговорно приступе организацији овог јубилеја.

Извор: Епархиј асремска