Брчко: Помоћ стигла из Француске

Брчко: Помоћ стигла из Француске
Брчко: Помоћ стигла из Француске
Брчко: Помоћ стигла из Француске
Брчко: Помоћ стигла из Француске

Савез Срба Француске и Српска Православна Црква у Паризу послали су помоћ вриједну 120.000 еура. Пун шлепер са 33 палете робе и 510 кутија укупне тежине 22 тоне стигао је у магацин Вјерског Добротворног Старатељства у Брчком.

Ради се о веома значајној и вриједној помоћи, која садржи: храну, хигијенска средства, нову одјећу, обућу, слаткише, пелене као и све оно што је потребно за дјецу. Ово је велика хуманитарна помоћ, јер је наш народ у Француској свјестан тежине ситуације у којој се налазе наши људи погођени недавним поплавама. Људи у Француској су узимали слободне дане да би прикупили, разврстали и паковали робу. Велику захвалност што је помоћ стигла у епархију зворничко-тузланску дугујемо свештенику Славиши Шањићу који је рођен и одрастао на нашим просторима у свештеничкој породици, а тренутно је свештеник у Паризу.

Желимо да се захвалимо предсједнику Савеза Срба Француске г-дину Ромеу Милошевићу, г-дину Бојану Стефановићу и свим људима који су дали свој допринос у скупљању помоћи. Посебно желимо да се захвалимо Амбасадорки БиХ у Француској г-ђи Нини Сајић која је уложила свој ауторитет и велико залагање како би помоћ стигла на одредиште. Наиме камион је враћен са граничног прелаза Брод уз образложење да немају ветеринарског инспектора који би одобрио транспорт робе. Упућен је на гранични прелаз Орашје и ту су настали проблеми јер ниједна шпедиција није хтјела да уради потребне папире. Били смо приморани да позовемо новинаре и телевизију, како бисмо упознали  јавност о насталим проблемима и потешкоћама при преузимању хуманитарних пошиљки. ,,Не знам шта је сада спорно. Изгледа да некима смета што су пошиљаоци Савез Срба и Српска Православна Црква у Француској, а прималац Српска Православна Црква,, навела је Амбасадорка. Изразила је огорчење чињеницом да пуна два дана није било добре воље да се овај проблем превазиђе. Роба са граничног прелаза је напокон тек трећи дан стигла у магацин одакле ће бити подијељена угроженом становништву.

ВЈЕРСКО ДОБРОТВОРНО СТАРАТЕЉСТВО БРЧКО
ресор за харитативну дјелатност
протојереј-ставрофор Миодраг Тошић

О начину како можете помоћи поплављене сународнике у Епархији зворничко-тузланској информишите се на интернет презентацији Епархије.