Брига према човековој околини и трансформативно деловање

Почетком месеца октобра, Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски Г. Андреј примио је директора Центра за истраживање религија и глобализације проф др Ернста Фирлингера (Ernst Fürlinger).

Проф Фирлингер је позвао Епископа Андреја да учествује у низу семинара који ће се током наредног периода одржати у Бечу на тему „Брига према човековој околини и трансформативно деловање“. У својој поздравној речи проф Фирлингеру је истакао да је много важно да се и верске заједнице укључују у дискурс на ту тему, пре свега Православна Црква која је још осамдесетих година покренула питање заштите човекове околине у духу православног предања.

Тема о климатским променама је већ одавно постала општепозната и активно је подржава такође Међуцрквени савет аустријских цркава чији је потпредседник Владика Андреј. Ова актуелна тема се свакодневно помиње у маси чланака, интервјуа и телевизијских емисија и зато се Центар г. Фирлингера одлучио да прикупи материјале такође из ризнице православног богословља на ову тему.

Извор: Епархија аустријско-швајцарска