Члан Предсједништва БиХ Младен Иванић у посети епископу Фотију

На простору Федерације БиХ, где Срба нема довољно за значајнији политички ангажман партија, једино је Српска Православна Црква институција која траје и која им пружа ослонац за очување идентитета, изјавио је Младен Иванић, члан Предсједништва БиХ након састанка са Епископом зворничко-тузланским г. Фотијем.

Коментаришући информацију да Српској Православној Цркви на подручју Тузле још увек није враћено 27 објеката, Иванић је нагласио да се имовина мора вратити. -То би пружило значајан основ да српске институције у Тузли буду јаче присутне и Срби као народ, а то је и врста теста према властима Федерације БиХ, рекао је Иванић и додао да не очекује ништа друго него да се примене исти аршини када је у питању Српска Православна Црква као и у случају Исламске вјерске заједнице и других верских заједница.

Владика Фотије је захвалио на посети члану Предсједништва БиХ и оценио да се ради о изразу поверења и заједништва, потпуне сарадње Цркве и државе. -Ми као Црква смо ту да указујемо на духовне проблеме нашег народа, да носимо крст његов кроз богослужења, а државне институције су ту да помогну у земаљским оквирима, истакао је Епископ зворничко-тузлански и додао ће се Српска Православна Црква борити за очување имовине, као и за очување нашег народа у православној вери и да очекује подршку политичара на нивоу ентитета, као и на нивоу БиХ.

Извор: В. Јевтић/ РТРС фото: Епархија зворничко-тузланска