Чудотворне мошти Светог Нектарија Егинског у цркви Свете Тројице у Кичинеру

Чудотворне мошти Светог Нектарија Егинског у цркви Свете Тројице у Кичинеру

Хвала Богу на великоме дару што смо имали прилику да се поклонимо и целивамо чудотворне мошти Светог оца Нектарија Егинског у понедељак 13/26.септембра у храму Свете Тројице у Кичинеру. Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа канадског г. Георгија и старешине цркве о. Милана Јовановића, мошти овог великог грчког и свеправославног светитеља у наш храм донео је Епископ г. Христофорос, викар Митрополита Цариградске Патријаршије г. Сотириоса.

Вечерњим богослужењем на коме је учешће узело 10 свештеника и ђакон, началствовао је, у присуству Епископа г. Христифороса, протојереј -ставрофор Првослав Пурић из Торонта. Након завршетка службе Епископ г. Христифорос је са великим трепетом и страхопоштовањем у пратњи свештеника изнео мошти Св. Нектарија из олтара на средину амвона након чега је започео читање  Акатиста овом дивном светитељу наших дана (1846-1920, канонизован 20. априла 1961. године) пред  око  500 присутних душа.

Било је дивно видети како су се сви коленопреклно молили Светоме чудотворцу и како су касније са осмехом али и са сузама у очима прилазили да се поклоне, целивају и узму благослов од СветогНектарија, слава му и милост.

Радуј се Свети оче Нектарије Архијереју Божији!

Јереј Милан Јовановић,
старешина цркве Св.Тројице у Кичинеру

Извор: Епархија канадкса