Чукарица: Изложба најлепше осликаних васкршњих јаја

Чукарица: Изложба најлепше осликаних васкршњих јаја
Чукарица: Изложба најлепше осликаних васкршњих јаја
Чукарица: Изложба најлепше осликаних васкршњих јаја
Чукарица: Изложба најлепше осликаних васкршњих јаја

Традиционална десета изложба најлепше осликаних васкршњих јаја коју сваке године организује Градска општина Чукарица у сарадњи са активом вероучитеља Чукарице одржана је у холу Општине Чукарица. Преко хиљаду основаца чукаричких школа осликало је васкршња јаја, а најлепши радови ученика од првог до осмог разреда су награђени књигама. Као и сваке године, изложба има хуманитарни карактер,  а приход прикупљен од продаје радова ићи ће у хуманитарне сврхе.

Изложбу је отворио председник општине Чукарица Срђан Коларић. -Задовољство ми је да вас поздравим и најмлађима захвалим што су нам и ове године, по десети јубиларни пут омогућили да уживамо у ускршњим рукотворинама које су сачињене од љубави, маште и жеље да помогну другима,рекао је председник општине.

-Већ деценију, општина Чукарица и актив вероучитеља чукаричких школа имају пред Васкрс леп и не баш лак задатак да представе и одаберу најлепше осликана ускршња јаја. Тешко је било, у мноштву правих малих ремек дела одлучити се за најлепше, али сви ви који сте данас овде и који ћете до ускршњих празника доћи у општину, имаћете прилику да изаберете радове који се вама свиђају и што је најважније својим приходом помоћи ћете и учинити добро дело, рекао је председник и уручио ученицима најлепших радова књиге.

Председник Одбора за верску наставу  архиепископије београдско-карловачке протојереј-ставрофор проф. др Драгомир Сандо захвалио је општини и вероучитељима који већ деценију припремају ову лепу манифестацију и деци која су својим трудом и умешношћу осликала ускршња јаја.

Манифестацији су присуствовали и г. Дејан Јањић, члан Већа општине Чукарица, и шеф актива вероучитеља Чукарице г. Милован Парезановић.

У програму су учествовали ученици школа „Бановић Страхиња“, „Милош Црњански,“ „Мирослав Антић“, а као водитељи представили су се гимназијалци Тринаесте београдске гимназије.

Извор: cukarica.rs