Црква Грчке ће прославити Светог Павла, апостола народа

Велика вечерња ће се служити у петак, 28. јуна, у 19.00 часова, у саборној цркви Светог апостола Павла у Коринту, којом ће началствовати архиепископ атински и све Грчке Јероним, уз учешће чланова Сталног Светог Синода и другх митрополита. Митрополит етолијски и акарнанијски Козма одржаће проповед.

Истог дана, у цркви Св. Павла у улици Псари у Атини служиће се Велика вечерња, коју ће предводити митрополит месогајски и авреотикски Николај. За време Вечерње архим. Доротеј Папарис, други секретар Светог синода, држаће слово.

Архиепископ Атине и све Грчке служиће Јутрењу и Божанску литургију у суботу ујутру на празник (по новом календару), 29. јуна, у цркви Св. Павла у улици Псара у Атини, уз учешће митрополита чланова Свети синод Грчке Цркве. Митрополит илитонски Харитон одржаће проповед.

У знак сећања на проповеди на Ареопагу, а то је говор Апостола Павла у Атини, на Ареопагу, архиепископ Јерноним ће началствовати  Великом вечерњом у поподневним сатима истог дана у 19.00, уз учешће митрополита, чланова Светог синода Грчке Цркве, хијерархије, свештеника, монаха и верних. Проповедаће архим.андрит Григорије Папатомас, кирик Атинске архиепископије.

Извор:Ромфеа.нјуз (са енглеског Инфо служба СПЦ)