Црквена слава у Дворовима

Црквена слава у Дворовима
Црквена слава у Дворовима
Црквена слава у Дворовима
Црквена слава у Дворовима

Обиљежавање црквене славе у Дворовима, која је посвећена светом великомученику Прокопију, започело је светом Литургијом којом је началствовао прото–ставрофор  Недељко Пајић из Бијељине. По завршетку Литургије прота Недељко се обратио вернима пригодном бесједом. Присутнима се обратио и надлежни свештеник прото-ставрофор Милан Ивановић честитајући славу цркве и парохије дворовске.

У литургијском сабрању, поред великог броја вјерника, били су присутни и чланови Светосавске омладинске заједнице Дворова, Нових Дворова и Даздарева и Тријешнице. Ову велику свечаност је употпунио и хор Светога краља Владислава из Дворова појући на Литургији. Кум славе је био Милан Његић, велики приложник из Дворова.

Свечаност је настављена у послијеподневним часовима вечерњим богослужењем, које су обавили протојереји-ставрофори Јово Јовић, Драган Драгић и Ристо Мирковић. По завршетку вечерњег богослужења, мноштво окупљених вјерника у свечаној литији извршили су трократни опход око храма. Поред присуства више свештеника, славској свечаности су присуствовали градоначелник Бијељине господин Мићо Мићић, начелник Одјељења за привреду и пољопривреду господин Предраг Јовић и начелник Одјељења за друштвене дјелатности господин Славко Башић. Након опхода услиједило је  ломљење славског колача и пригодна бесједа. По традицији, уприличен је ручак за све госте; том приликом надлежни свештеник прото-ставрофор Милан Ивановић поздравио је градоначелника Бијељине Мићу Мићића, свештенике, кумове цркве, приложнике, као и све присутне госте.

Извор: Епархија зворничко-тузланска